Skoči na sadržaj

Вршачки предшколци на државном финалу„Лиге малих шампиона“

Државно финале националног пројекта „Лига малих шампиона“, који организују Савез за предшколски спорт и физичко васпитање и Спортски савез Србије, а уз подршку Министарства омладине и спорта, одржано је у оквиру 13. Сајма спорта, у Београду на Ади Циганлији. На завршној манифестацији наступило је више од 800 малишана из више од 40 градова, из целе Србије.

Град Вршац представљала су деца из два вртића, „Колибри“ и „Плави чуперак“, у пратњи њихових васпитачица и представника Спортског савеза Вршац. Такмичили су се у дисциплинама „буди брз и спретан“ и „трка на 20.000 сантиметара“.

„Наши млади такмичари били су вема мотивисани, борбени и спретни и на прави начин представљали су наш град. Поносни смо на наше мале шампионе и желимо да им овај спортски догађај остане у што лепшем сећању, а Град Вршац и Спорски савез Вршац и даље ће активно учествовати у реализацији спортских пројеката намењених деци и младима“, рекао нам је генерални секретар Спортског савеза Вршац Јовица Момиров, један од пратилаца деце на такмичењу у Београду.